BRES Activiteiten en BRES Verhuur bieden samen het hele plaatje

Met BRES Activiteiten roerde Jur Maatman zich al een tijdje in de evenementenbranche, maar inmiddels is daar in BOEI10 ook BRES Verhuur bijgekomen. Daar ontstond er een mooie samenwerking met rasondernemers Maarten Teun Nijmeijer en Yoeri Maas. Samen voorzien zij nu in het hele plaatje.

Als voormalig feestbeest had Jur wel iets met de evenementenbranche. “Ik haal veel energie uit blije mensen en gezelligheid. Voor mij was dat ook de reden om met BRES Activiteiten te starten. Hiermee bieden we onder andere spelshows zoals Ik hou van Holland en Jongens tegen de Meisjes aan, maar bijvoorbeeld ook PubQuizen, bubbelvoetbal, City Games.”

Begin 2020 ontstond er een mooie samenwerking met Maarten Teun en Yoeri. Zij bezitten 4 horecazaken en verhuurden bij cateringklussen op locatie ook wat springkussens. Dat draaide goed, waarna de twee ook de springkussens van Party & Spel Raalte en Lens Spelverhuur overnamen. Yoeri: “Het werd steeds vaker hoofd- in plaats van bijzaak, toen kwamen we op een punt: gasgeven óf afstoten. Jur kwamen we in het wereldje vaak tegen en zo ontstond het idee voor een samenwerking.” Jur knikt: “We hebben een tijdje om elkaar heen gedraaid, maar uiteindelijk ontstond BRES Verhuur. Het was niet echt mijn plan om een verhuurtak op te zetten, maar ik kwam tot de conclusie dat het echt een meerwaarde is. We kunnen nu namelijk het hele plaatje neerzetten, dus springkussens én activiteiten én spullen voor evenementen. Daarnaast werken we ook samen met Maarten Teun en Yoeri qua catering. Bij ons kun je het dus allemaal vinden.” Maarten Teun: “Ja, in plaats van 4 verschillende bedrijven inhuren, kunnen ze bij één partij terecht. En dat wil men tegenwoordig.”

Ontzorgen

De evenementensector lag door corona natuurlijk bijna 2 jaar stil en hoewel BRES daar zeker last van heeft gehad, zagen de ondernemers ook kansen. “De activiteitentak had het best moeilijk, maar de verhuurtak is wél gegroeid. Scholen gingen namelijk niet op schoolreisje, maar huurden een springkussen. Veel verenigingen zagen in die tijd dat je helemaal niet altijd weg hoeft om een leuke dag te hebben, zo hebben we een nieuwe markt aangeboord,” vertelt Jur. “We richten ons vooral op de bedrijfsmarkt. Zo mochten we bijvoorbeeld al mooie klussen doen voor Rabobank en FC Groningen. We komen ook met liefde één springkussen bij een particulier brengen hoor, maar we willen vooral een doelgroep aanspreken die zich van A tot Z wil laten ontzorgen. We bieden natuurlijk activiteiten en springkussens aan, maar we kunnen ook evenementen organiseren en voorzien in skytubes, statafels en heaters. Daarnaast bouwen we alles zelf op en kunnen we ook catering regelen.”

Als echte ondernemers kijken de drie ook altijd naar kansen en mogelijkheden in de toekomst. Het doel? “Een miljoenenconcern”, grapt Maarten Teun. Jur lacht: “Nee hoor. Ik hoef niet per se heel groot te worden, want dan ben je alleen nog maar aan het managen, Ik vind het ook hartstikke leuk om zelf op een klus te zijn en activiteiten uit te voeren. Ik wil de binding met de klant namelijk niet verliezen, dus wat mij betreft wil ik vooral de groei vasthouden. We hebben nu een leuke basis, maar in de toekomst willen we nog wel wat meer eigen materiaal zodat we ook nog grotere feesten, partijen en evenementen kunnen verzorgen.”

BRES Activiteiten
info@bresactiviteiten.nl
www.bresactiviteiten.nl
BRES Verhuur
info@bresverhuur.nl
www.bresverhuur.nl

Delen:

Deel dit artikel!