Digitale overleggen en livestreams zijn niet meer weg te denken

Studio Deventer maakt naam

Wat doe je als een pandemie ervoor zorgt dat je wagens stil staan, je materiaal ligt te verstoffen in het magazijn en je medewerkers op geen enkel evenement hun werk kunnen doen? Nou, je zit niet voor niets in de evenementenbranche, dus je gaat op zoek naar de dingen die wél mogelijk zijn. “Je gaat niet bij de pakken neer zitten, maar je zet de schouders eronder en je speurt naar nieuwe kansen”, zegt Willem Beumer, eigenaar van TTM Event Facilities in Deventer.

Onder normale omstandigheden is TTM Event Facilities te vinden op grote festivals als Lowlands, de Zwarte Cross of Defqon. Je kunt ze ook tegenkomen op een concert, een wedstrijd of een tentfeest. Als evenementpartner leveren ze licht, geluid, video, stroomvoorziening, signing, toegangspoorten of uitgiftebalies. Nu die normale omstandigheden weer langzaam terugkeren, begint ook de evenementenagenda gelukkig weer gevulder te raken. 

Digitaal

Toch hebben ze de afgelopen tijd niet stilgezeten bij TTM. Inspelend op de groei van de digitale bijeenkomsten, hebben ze in het pand aan de Paderbornstraat een volledige televisiestudio gebouwd. “Hier in Studio Deventer is alles mogelijk”, zegt Willem Beumer. “Perfect beeld en geluid, verlichting die aan te passen is, presentatie in een studiosetting, interactie met gasten via FaceTime, Teams, Zoom of Skype, live verbinding met camera’s op locatie. Je kunt de studio gebruiken voor een talkshow, een presentatie van je jaarcijfers of een workshop voor verschillende groepen. En natuurlijk kunnen we ook de vakmensen leveren die het hele proces in de vingers hebben.”

In korte tijd en onder druk van de bijzondere omstandigheden zijn digitale bijeenkomsten heel gewoon geworden. “Nu we er eenmaal aan gewend zijn, denk ik dat we er altijd wel gebruik van blijven maken. Een digitale ontmoeting is een makkelijke en vlugge manier van contact en er is heel erg veel mogelijk”, zegt Beumer. De studio kan gebruikt worden voor online cursussen, trainingen en vergaderingen via Zoom of Teams maar ook voor een livestream via Youtube, Facebook of de eigen streamingsdienst Streamviewer draaien ze bij TTM hun hand niet om.

Streamen

“Wij kunnen je echt helemaal ontzorgen. Alle techniek die nodig is om digitaal met elkaar te vergaderen of om een cursus te volgen, kan soms best ingewikkeld zijn. Een powerpoint doet het niet, het geluid hapert of kijkers hebben geen beeld. En wat dacht je van dingen als toegangsbeveiliging, chats, polls, eigen branding. Er komt veel kijken bij een vlekkeloze webinar of livestream, maar daar zijn wij helemaal op berekend.”

Wensen

De studio is per dagdeel te huur. Samen met professionals wordt vooraf geïnventariseerd wat de wensen en verwachtingen zijn. Ook kan TTM desgevraagd een draaiboek uitwerken, een dagvoorzitter bespreken of de opname laten leiden door een opnameleider. Met een chroma-key (een groen scherm) kan iedere gewenste achtergrond toegevoegd worden en heb je een presentatie van een product dat niet echt in de studio past, laten we zeggen een auto, dan kan de hele studio worden verhuisd naar de eigen locatie. “We regelen
het allemaal!”

TTM Event Facilities
Paderbornstraat 6
7418 BP Deventer
0570 54 28 28
info@eventfacilities.nl
www.eventfacilities.nl

Delen:

Deel dit artikel!