Een nieuwe naam, maar de vertrouwde kwaliteit: Auto Palace Raalte overgenomen door Broekhuis

“We hebben echt een extra kwaliteitsslag gemaakt”

Na 70 jaar kwam er begin dit jaar een einde aan familiebedrijf Auto Palace. Meerdere vestigingen werden per 1 januari overgenomen door een ander bekend familiebedrijf: Broekhuis. Ook Auto Palace Raalte behoort tot de overgenomen vestigingen. De Peugeot-dealer krijgt met Broekhuis Raalte niet alleen een nieuwe naam, maar vooral heel veel meer mogelijkheden. 

“Natuurlijk was het voor ons even spannend toen we hoorden dat we overgenomen zouden worden”, zo vertelt vestigingsdirecteur Gert Pot. “Wat gebeurt er precies? Wat verandert er voor ons? Hoe gaat het nu verder? Inmiddels zijn we nu bijna tien maanden Broekhuis en ik kan alleen maar zeggen dat we ontzettend content zijn met de overname.” Natuurlijk, team-Raalte had wel even tijd nodig om te wennen, toch zien Gert en zijn 8-koppige team vooral heel veel voordelen. “Het was in het begin wel even schakelen naar de nieuwe structuren en werkwijzen. Broekhuis is bijvoorbeeld ISO-gecertificeerd en daar komen wat verplichtingen bij kijken”, zo vertelt Gert. “Iets meer papierwerk en wat meer overleg, maar daar tegenover staan zóveel voordelen. Broekhuis heeft namelijk 67 vestigingen door heel het land en daarmee kunnen we natuurlijk fantastisch samenwerken. Die kruisbestuiving vind ik heel mooi.” 

Extra kwaliteit

De klant zal weinig merken van de overname, zo vindt Gert belangrijk om te benadrukken. “Er staat dan wel een andere naam op de gevel, maar de klant krijgt van de bekende, vertrouwde gezichten de kwaliteit die ze van ons gewend zijn. Ik durf zelfs wel te zeggen dat we echt een extra kwaliteitsslag hebben gemaakt. Broekhuis is een groot bedrijf en daardoor kunnen we onze klanten zoveel meer bieden. We hebben alles onder één dak: verkoop en onderhoud van auto’s, (private) lease, shortlease, schadeherstel, bedrijfswagens, financiering, verzekeringen, verhuur en zelfs campers en fietsen.” Dat Broekhuis zo groot is, heeft daarnaast nog meer voordelen. Het bedrijf heeft namelijk 3000 occasions en 19 merken ter beschikking. “Wij van Broekhuis Raalte blijven een Peugeot-dealer, maar als een klant een andere mooie auto ziet staan in Utrecht, dan kunnen we die gewoon hier naartoe halen. En andersom gebeurt dat ook: ik merk namelijk nu al dat er mensen uit de verre omtrek naar Raalte komen omdat ze via de Broekhuis-website een mooie auto bij ons hebben gezien. Zij kennen het merk Broekhuis al, hebben goede ervaringen vanuit andere vestigingen en komen zo bij ons terecht.” 

Thuis bij Broekhuis

Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in Raalte, is Gert inmiddels een bekend gezicht in de regionale autowereld. “Fijn”, zo vindt hij. “Mensen weten precies wat ze van me kunnen verwachten.” Daarnaast kent hij na al die jaren ook de wensen en eisen van de lokale klant op zijn duimpje. “Doen wat je zegt en zeg wat je doet, dat is en blijft hier het belangrijkste. Het is een klein dorp dus als iets niet goed gaat, gaat het snel rond. Woord houden en altijd leveren wat de klant van je verwacht is daarom de kernwaarde van mij en mijn team. Ik vind het heel fijn om te merken dat Broekhuis daar precies hetzelfde instaat. Zij geloven echt in de lokale dealer, in het belang van dichtbij de mensen staan en lokaal betrokken zijn. Dus ja, ik voel me helemaal thuis bij Broekhuis.”

Broekhuis Raalte
Aakstraat 12
8102 HH Raalte

0572 728 900
www.broekhuis.nl 

Delen:

Deel dit artikel!