ERISWERK stelt alles in het werk om ‘mismatch’ te voorkomen

Uitzendbureau met Sallandse wortels betrekt kantoorruimte in centrum Raalte

Natuurlijk draait het bij uitzendbureaus om de bekende klik. Een werkgever moet de kandidaat zien zitten. En het is aan de werkzoekende om zoveel vertrouwen uit te stralen dat het bedrijf overtuigd is de goede keuze te maken. Ben je daarin afhankelijk van karakters of kun je het lot een handje helpen? Als specialist op het gebied van werving en selectie is ERISWERK overtuigd van het laatste.

Daar ligt namelijk de grote kracht van ERISWERK. “Ik durf te stellen dat onze gesprekken met kandidaten veel uitgebreider zijn. Er komt zelfs een stukje psychologie om de hoek kijken. Dat helpt om de kwaliteiten en valkuilen van een kandidaat beter voor het voet-licht te krijgen”, stelt Daniëlle Poppe die samen met vader Ben grondlegger en eigenaar is. 

Voor wie het nog niet heeft gezien – het kan je bijna niet zijn ontgaan – ERISWERK is sinds deze zomer gevestigd aan de Koestraat in Raalte. Een mooi pand, waar voorheen Fysiotherapie De Stam was gehuisvest, met voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Je bent bijna geneigd om te zeggen: dat is maar goed ook. Want, het staat als een paal boven water dat de groei er goed in zit bij het uitzendbureau met de overduidelijke Sallandse roots. 

Het pand aan de Koestraat is een duidelijke volgende stap in de ontwikkeling van ERISWERK. Amper drie jaar geleden begonnen als ‘het andere uitzendbureau’. Anders als in de zin van oorsprong én de manier waarop ze te werk gaan. Niet gesteund door een grote, landelijke organisatie, maar juist klein, flexibel en op z’n Sallands. “Wat dat betekent? Vooral dat we de tijd nemen om aandacht te besteden aan zowel het bedrijf als de werkzoekende. Dat we dus niet de eerste de beste uitzendorganisatie zijn.”

Eigen markt creëren

ERISWERK heeft een duidelijke basis in de maakindustrie, maar het realiseert een mooie groei in de sectoren logistiek en kinderopvang. De laatste toevoeging mag je bijzonder noemen, maar Daniëlle geeft graag een toelichting. “Afgelopen zomer kregen we hele duidelijk signalen dat de kinderopvangorganisaties te maken hebben met een groot tekort aan medewerkers. En aan de andere kant zien we veel cv’s met die kwalificaties voorbij komen. Dan moet ergens sprake zijn van een mismatch. Dat triggert ons, daar duiken wij in en op die manier creëren we als het ware onze eigen markt.”

We komen nog even terug op één van de kernwaarden van ERISWERK: aandacht besteden aan de werkzoekenden en het bedrijfsleven. Dat betekent dus ook dat ondernemers en HR-afdelingen vooral realistisch moeten blijven. “Natuurlijk kun je vragen om een 10. De vraag is alleen wat er gebeurt met een kandidaat die overgekwalificeerd is. Wil je het risico lopen dat hij/zij met een half jaar weer de benen neemt? Ons streven is altijd dat we iemand vinden met de intentie om een blijvertje te worden. We laten niet gauw los, maar ook wij kunnen natuurlijk geen gouden bergen beloven. Ons advies aan ondernemers? Als je twijfelt, moet je het niet doen.”

Kader
De laatste aanwinst: Jolande Overmars (foto boven links)
ERISWERK heeft recentelijk een nieuwe specialist in dienst genomen. Een oude bekende voor Daniëlle Poppe die niet lang hoefde na te denken toen Jolande Overmars (opnieuw) op haar pad kwam. “Iemand met veel ervaring die buiten de vaste kaders durft te denken.


Jolande heeft een opleiding in communicatie en marketing achter de rug en beschikt over ervaring in zowel de transportsector als de uitzendbranche. “Het mooie van ERISWERK is dat je meer tijd krijgt om de werkzoekende aan een bedrijf te koppelen”, aldus de nieuwe kracht die gezien haar achtergrond zeker ook een bijdrage gaat leveren in het opstellen van de juiste vacaturetekst waarmee een kandidaat wordt aangesproken.

ERISWERK
Koestraat 20
8102 CA RAALTE
0572 – 79 20 08
info@eriswerk.nl
www.eriswerk.nl

Delen:

Deel dit artikel!