Nieuwbouwpand geeft Wildkamp Raalte doorgroeimogelijkheden

“We willen een begrip worden in de regio”

Doorgroeien, dat is het grote doel van Wildkamp Raalte. In april van dit jaar verhuisde de technische groothandel daarom naar een gloednieuw pand op De Zegge VII, het nieuwe industriegebied van Raalte. Vestigingsmanager Matthijs Kuijer: “Klanten in de regio Raalte verder helpen, dat is ons doel.”

“We worden nog regelmatig gebeld door klanten, hoor”, lacht Matthijs. “Dan staan ze bij ons oude pand en hebben ze geen idee waar we zijn gebleven. En klanten die wél weten dat we nu aan de Hertztstraat zitten, hebben moeite om ons te vinden. Dit hele industriegebied is natuurlijk nieuw, dus deze straat bestaat in veel navigatiesystemen nog niet eens.” Nee, Wildkamp Raalte ligt niet echt op een bruisend stuk industrie. Nog niet, zo moeten we daar meteen aan toevoegen, want dat gaat binnenkort veranderen. Vrijwel alle kavels rondom het bedrijf zijn volgens de gemeente namelijk verkocht.

“Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want dat is één van de redenen waarom we naar deze plek zijn verhuisd”, zo vertelt Matthijs. “We zaten aan een doodlopende weg, dus alleen mensen die ons al kenden kwamen bij ons terecht. Daarnaast was ons oude pand veel te klein, de parkeergelegenheid was zeer matig en ook buiten was er weinig ruimte voor opslag. Al sinds ik hier kwam werken – dat was in 2016 – hadden we het er al over: ‘moeten we niet een keer wat anders?’ Toen deze kans zich voordeed en we deze kavel op De Zegge VII konden krijgen, konden we die natuurlijk niet voorbij laten gaan.”

Wildkamp Raalte

Het doel van het nieuwe pand is daarmee duidelijk: doorgroeien. “We willen klanten in de regio Raalte verder helpen”, zo verduidelijkt Matthijs. “Echt een begrip worden in de regio. En die ruimte hebben we nu ook. Bij Wildkamp vinden we service bijvoorbeeld heel belangrijk en in het nieuwe, grotere pand hopen we daar verder in te groeien. Onze belangrijkste klantgroep is bijvoorbeeld de zzp’er. Als wij een bepaald product niet hebben die zij wel graag zouden willen, dan kunnen zij dat bij ons aangeven. Wij zullen dit dan op voorraad leggen. In ons oude pand zaten we helemaal vol, dus die ruimte hadden we gewoon echt niet. Nu kunnen we dat wel en ik moet zeggen: er wordt best veel gebruik van gemaakt. Dat maakt ons echt uniek ten opzichte van andere bedrijven.”

Het aanbieden van zulke services gebeurt Wildkamp breed, maar Matthijs en zijn team leggen daar in Raalte nog eens extra nadruk op. “Dat vind ik belangrijk, want met zulke services creëer je een band met je klant. Ik geloof dat een klant niet koopt van een bedrijf, maar van een persoon. Het gevoel dat iemand bij ons krijgt is daarom zoveel belangrijker dan de prijs. We zitten hier in een klein dorp en die zzp’ers spreken elkaar allemaal, dus een misstap gaat hier als een lopend vuurtje rond.”

Ondanks dat Wildkamp Raalte onder het grotere Wildkamp-concern (het bedrijf heeft inmiddels 45 vestigingen) valt, krijgt Matthijs als bedrijfsleider heel veel vrijheid om zijn vestiging in te richten naar de wensen van de regio. “Wildkamp geeft alle lokale vestigingen de ruimte om ook echt zelf te ondernemen. In veel grote bedrijven wordt alles opgedragen van hogerhand en krijg je een gigantische lijst waarin beschreven staat hoe alles in elke vestiging moet gaan. Bij ons staat slechts 60 tot 70 procent van de producten vast, dat zien we als echte Wildkamp-materialen. De rest mogen wij helemaal zelf invullen op basis van de regionale klant. Waar is hier behoefte aan? Welke producten doen het hier goed?”

Extra service

Bij Wildkamp Raalte ligt de focus vooral op de zakelijke klant. Installatie- en bouwbedrijven bijvoorbeeld, maar ook hoveniers, recreatiebedrijven en agrariërs. “Wij zijn een technische groothandel voor alles wat met water, gas, lucht en elektra te maken heeft, maar we onderscheiden ons toch vooral met onze extra services. We hebben bijvoorbeeld een handige app en slimme webshop ontwikkeld, waarmee we uitgebreide informatie bieden en bestellen zo makkelijk mogelijk maken. We bieden ook adviesdiensten zoals het maken van licht- en beregeningsplannen. De klant ontvangt van ons dan een lijst met alle spullen die ze nodig hebben. Ook bezorgen we razendsnel aan huis – vandaag besteld, morgen in huis – en werken we met nachtlevering. Als iemand vandaag iets bij ons in Raalte bestelt en het morgen nodig heeft voor een klus in Goes, dan wordt het ’s nachts naar onze vestiging in Zeeland verscheept. Om 7.00 uur ligt het daar dan al klaar. Op die manier proberen we onze klanten altijd verder te helpen en van de allerbeste service te voorzien.”

Wildkamp Raalte
Hertzstraat 15
8102 PK Raalte
0572 36 24 32
raalte@wildkamp.nl
wildkamp.nl/raalte

 

Delen:

Deel dit artikel!