Sallandse mentaliteit is voedingsbodem voor samenwerking

Beekman Elektro vindt in DigiWorks de vurig gewenste ICT-partner

“Ach, daar hebben we een mannetje voor.” Ben je ondernemer en geef je dit als antwoord op de vraag hoe je de ICT-vraagstukken aanpakt, dan kun je er donder op zeggen dat je de problemen over jezelf afroept. “De tijd dat je neef Herbert in de avonduren kon inschakelen om als veredeld ICT-partner klusjes uit te voeren, is echt wel voorbij”, maken Erik Beekman (Beekman Elektro – Raalte) en Chris Ploeger (DigiWorks – Heino) een duidelijk statement.  

De twee bedrijven hebben sinds anderhalf jaar een innige samenwerking zonder dat ze dat echt aan de grote klok hebben gehangen. Nu is dan toch het moment aangebroken om daar eens iets meer over te vertellen. De voorzet kwam van Erik Beekman. “In het installatiewerk hebben we natuurlijk al jaren te maken met internet, maar het aandeel wordt steeds groter. Of het nu gaat om telefonie, domotica of inbraakbeveiliging; het draait allemaal om kennis van IP (Internet Protocol). En daarbij kregen we steeds meer verzoeken om ook de automatisering voor onze rekening te nemen. Met één of twee computers lukt dat nog wel, maar verder moet je niet gaan. Dan schiet onze vakkennis van het computernetwerk en het werken in de cloud gewoon tekort.”

Beekman Elektro zocht dus een partner voor ICT-oplossingen bij  het MKB. Een luxe probleem, want de vijver met specialisten is goed gevuld. “We komen genoeg ICT-partijen tegen die allemaal wel wat kunnen, maar je ziet wel veel verschil in hoe ze met de klant omgaan. Dat laat nog wel eens te wensen over. Bij DigiWorks zien we dezelfde Sallandse mentaliteit terug die bij ons ook voorop staat.” Ploeger vult aan: “In de ICT-wereld wordt best snel in uren en facturen gedacht, maar wij willen eerst het probleem oplossen.”

Chemie

Een paar koppen koffie verder en de win-winsituatie was geboren. Voor DigiWorks is de samenwerking een uitgelezen gelegenheid om elders in de regio een voet tussen de deur te krijgen. En Beekman Elektro heeft een uitgebreider dienstenpakket in de aanbieding. Maar, de grootste winnaar is de zakelijke klant die volledig kan worden ontzorgd en slechts één aanspreekpunt heeft. Beekman: “Veel klanten zijn a-technisch. Dan gaan wij er eerst naar toe, schatten de storing in en soms kunnen we het ter plekke oplossen. Lukt het niet, dan kunnen we DigiWorks in ieder geval al veel informatie meegeven. Het mooie is dat we het beide vanuit een ander perspectief benaderen en dat het uiteindelijk samenkomt. Dat is de chemie waarvan ook de klant profiteert. 24/7!”

Korbeld Verhuur:
“WE HEBBEN HEBBEN HET WEER OP ORDE”

De foto bij dit artikel is gemaakt bij Korbeld Verhuur in Raalte. Het bedrijf is namelijk één van de partijen die aan den lijve heeft ondervonden wat de meerwaarde is van de samenwerking tussen Beekman Elektro en DigiWorks. 

Korbeld Verhuur wilde de automatisering updaten en legde deze wens in eerste instantie neer bij goede relatie Beekman Elektro die vervolgens contact opnam met DigiWorks. “Beekman schakelde ons in om de professionaliseringsslag te maken. Eigenlijk kun je stellen dat wij verder gaan waar Beekman ophoudt”, vertelt Chris Ploeger van DigiWorks. 

De samenwerking leidt in ieder geval tot tevreden gezichten bij Korbeld Verhuur. “We hebben het weer  op orde”, stelt Tanja Korbeld die los van het goede werk ook blij is met de communicatie vanuit DigiWorks. “Je merkt dat ze willen meedenken.” Ploeger vult aan: “We hebben veel gedaan, maar ook naar de kosten gekeken. Hier kunnen ze de komende jaren zeker mee vooruit.”

Beekman Elektro
Stationsstraat 40
8102 ED Raalte
0572 352 511 info@beekmanelektro.nl www.beekmanelektro.nl

DigiWorks
Paalweg 5
8141 RT Heino
0572 395 030
info@digiworks.nl
www.digiworks.nl

Delen:

Deel dit artikel!