Schräder Mode maakt van elke winkelbeleving een feestje

In vroeger tijden was de zakenvrouw duidelijk herkenbaar, maar een mantelpakje of een kostuum wordt amper meer gedragen. Hooguit nog in sectoren als de politiek, de makelaardij of het bankwezen. Het is tegenwoordig allemaal veel losser geworden. Gelukkig maar, lijkt Frans Schräder van Schräder Mode in Deventer hardop te denken. “Kledingcode? Dat bestaat eigenlijk niet meer. Kies gewoon de code die bij jou past. En wij hebben genoeg combinaties om de kluis te kraken”, weet hij het enigszins cryptisch, maar zeker fraai te omschrijven. 

We spreken elkaar in de prachtige koffiehoek van de winkel aan de Lange Bisschopstraat. Om ons heen de contouren van een prachtig oud gebouw zoals je ze veel tegenkomt in de Deventer binnenstad. Schräder Mode is een schoolvoorbeeld van hoe je oud en nieuw tot een prachtig geheel kunt smeden. “Dit pand is een cadeautje”, vertelt de eigenaar van het familiebedrijf (186 jaar!) enthousiast. “Daarom hebben we onze nek uitgestoken en een binnenhuisarchitect ingeschakeld. Het is een mooi geheel geworden met een open karakter en veel licht.” 

De verhuizing naar de Lange Bisschopstraat – inmiddels al weer tien jaar geleden – heeft Schräder Mode echt goed gedaan. De huidige uitstraling spreekt dames van alle leeftijden aan en ook de collectie draagt daar natuurlijk een steentje aan bij. “Het is niet langer leeftijdsgebonden. De vrouw bepaalt zelf en je ziet heel duidelijk dat het tegenwoordig vooral draait om een combinatie van lekker draagbaar en mooi.”

Geen leeftijdsgebonden collectie dus, maar Schräder is wel prima in staat om zijn doelgroep te omschrijven: de vrouw die midden in het leven staat. Zij kan kiezen uit vele stijlen en merken (o.a. Yaya en Penn&Ink) en als finishing touch zijn er ook mooie schoenen verkrijgbaar. Vind je het moeilijk om de juiste keuze(s) te maken, dan staat een aantal adviseurs te popelen om je van advies te voorzien.

Sfeermakers

Voor de ondernemende dames die fulltime werken en liever buiten openingstijden willen shoppen om op het gemak rond te kijken en kledingadvies te ontvangen, biedt Schräder Mode op afspraak speciale avonden voor groepen. “Dan maken we er een heel programma van. Met een glaasje prosecco bij binnenkomst, een verhaaltje over de historie van het pand en het bedrijf en natuurlijk een hapje en drankje. Het is al voorgekomen dat ik om 23.30 uur pas naar huis ging. Helemaal niet erg, want het was beregezellig”, aldus Frans die desgewenst ook een styliste uitnodigt om iets te vertellen over pasvorm en kleurgebruik. “Of we maken een combinatie met collega-ondernemers in Deventer. Je kunt ons misschien wel beter omschrijven als sfeermakers.”

Frans Schräder als sfeermaker en zelfs entertainer. We zien het wel voor ons, want eenmaal op de praatstoel vloeien de woorden rijkelijk. Hier en daar een kwinkslag, maar er is zeker ook ruimte voor een serieus verhaal. Zoals over duurzaamheid in de modebranche. En over verantwoorde productie van kleding. “Schrijf gerust op dat het me al dertig jaar tegen de borst stuit dat ik onderdeel uitmaak van een wereld die het niet zo nauw neemt met kinderarbeid. Wat ik er aan doe, is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat. Maar, ik blijf er op hameren en fabrikanten die aantoonbaar verantwoord produceren, hebben bij mij echt een streepje voor.

Schräder Mode
Lange Bisschopstraat 1
7411KG Deventer
0570 613 293
info@schradermode.nl
www.schradermode.nl

Delen:

Deel dit artikel!