The Powershop breidt alsnog uit met nieuwbouw op de Zegge in Raalte

“Alle seinen gingen in één keer op rood”

The Powershop is sinds kort gevestigd aan de Lumenstraat in Raalte. “Ik had misschien liever aan de Ampèrestraat of de Voltstraat gezeten, haha”, oppert directeur Paul Wittenhorst. “Maar dit is ook leuk hoor. Past wel bij het bedrijf. We hadden deze kavel al heel lang op het oog.”

Al in 2018 waren er plannen voor nieuwbouw. The Powershop, een (inter) nationaal opererend bedrijf in tijdelijke stroomvoorzieningen, huurde lange tijd een pand aan de Zompstraat en dat werd eigenlijk te klein. Logistiek werkte die ruimte niet lekker, het buitenterrein was beperkt. “Dus hebben we plannen gemaakt, met een architect ideeën uitgewerkt”, vertelt Paul Wittenhorst. “Het zag er allemaal goed uit. De bank wilde meewerken, de gemeente zag het zitten, we waren optimistisch. We waren zover, een laatste klap erop en gáán.” Maar toen: Bam! Corona. “Alle seinen gingen in één keer op rood”, zegt Paul. “Vanaf dag één was het mis, onze agenda werd compleet leeg geveegd. Geen werk meer. Toen hadden we ineens hele andere uitdagingen. We gaven het pijnlijke bericht aan onze freelancers dat ze geen werk meer hadden. Voor onze vaste medewerkers, een stuk of twintig, zijn we direct op zoek gegaan naar ander werk. Bij een installatiebedrijf, in de techniek, er zijn mensen aan de slag gegaan in de eikenprocessierupsbestrijding. Zorgen voor de mensen was op dat moment onze prioriteit.”

Intussen had de verhuurder lucht gekregen van de nieuwbouwplannen van The Powershop en had besloten het pand aan de Zompstraat te verkopen. “Zaten we met de handen in het haar, waar moesten we nu heen?”, zegt Paul. “We zijn toen op zoek gegaan naar bestaande bouw in de regio, maar er was niets passends bij onze wensenlijst. Kleinere nieuwbouw? Was een optie. Het pand aan de Zompstraat kopen? Ook over nagedacht. We hebben alles overwogen.”

Formule 1

Wonder boven wonder kwam The Powershop toch nog goed de coronaperiode door. “We kregen andere inkomsten, zoals het leveren van de voorzieningen aan vaccinatielocaties en teststraten. Op de piek leverden we aan 25 locaties. Ook konden we leveren aan AZC-locaties. We kwamen 2021 goed door, ook dankzij het Songfestival en de Formule 1. In 2022 ging alles weer volle bak, alle festivals en evenementen. En zelfs een beetje meer. Dus nu hebben we weer personeel nodig. We hebben er zelfs een website voor in de lucht gebracht, werkenbijthepowershop.nl.”

The Powershop

Fotografie: Mike Rikken Fotografie

Nieuwbouwplan

Naarmate de bedrijfsactiviteiten na corona weer werden opgeschroefd, kwam het vertrouwen terug. Het nieuwbouwplan werd uit de la getrokken en kreeg weer nieuw leven. De bank, de gemeente, alle seinen gingen op groen. Er kon gebouwd worden. In de Lumenstraat. In maart 2022 startte de bouw, en in oktober verhuisde The Powershop naar de nieuwe plek.

Rondje van de zaak

Het nieuwe pand van The Powershop is megagroot, het terrein rondom is uitgestrekt. De kavel waarop het nieuwe bedrijfspand is neergezet is liefst tienduizend vierkante meter groot, zo groot als ruim anderhalf voetbalveld. Je kunt rond het gebouw ruimschoots met auto’s en aggregaten manoeuvreren en je hebt bijkans een verrekijker nodig om het hele gebied te overzien.

We maken een rondje door het gebouw, te beginnen in het kantoorgedeelte en in de directiekamer, voorzien van glazen wanden. Alles straalt The Powershop-kleuren zwart en geel uit. Het geel in de vloerbedekking loopt stijlvol door in het geel van de kozijnen. Elk raam in het kantoorgedeelte is ‘omschilderd’ met een letter. Als je de letters volgt langs alle ramen, doorlopend naar de kantine, lees je de bedrijfsnaam. Het is een ruime, sfeervolle kantine, met tafeltjes als in een lunchroom en een bar als in een café, inclusief een Hertog Jan biertap. “Voor de vrijdagmiddag”, verklaart Paul. Dan gaan we deuren door en lopen langs de werkplaats, waar enkele medewerkers staan te ‘knutselen’ aan technische apparatuur. We lopen verder het uitgestrekte magazijngedeelte in, waar het ruikt naar een mengeling van verbrand kaarsvet, verse stookolie en warm rubber, met een vleugje werkzweet. “Ik ruik het niet meer, ben er helemaal aan gewend”, zegt Paul. Weer een deur door, naar de enorme werkplaats, waar joekels van aggregaten staan voor onderhoud en reparatie. Vrolijke medewerkers sleutelen erop los. Dan is daar de achterdeur die uitkomt bij het eigen tankstation op het buitenterrein. “Er moet toch diesel in de aggregaten”, legt Paul uit. Via het buitenterrein lopen we om naar een andere ingang om via het toilet met kluisjes en kleedruimte weer op het kantoor te belanden.

The Powershop
Lumenstraat 3
Raalte
0572 35 12 48
info@thepowershop.nl
www.thepowershop.nl

Delen:

Deel dit artikel!