Uitdagende landelijke én regionale projecten: Installatie Techniek Raalte doet het graag allebei

“Hoe technisch complexer, hoe interessanter”

“Maar jullie doen toch vooral graag projecten in het westen?” Die opmerking heeft Sjoerd Overmars, bedrijfsleider ITR (onderdeel van de VDK Groep), inmiddels zo vaak gehoord dat hij dat misverstand heel graag uit de wereld wil helpen. Ja, Installatie Techniek Raalte loopt inderdaad niet weg voor een mooie opdracht in de Randstad, maar het bedrijf doet met net zoveel plezier een regionale klus. “We vinden het belangrijk om ook hier in onze eigen regio ons steentje bij te dragen.”

Door de jarenlange relaties met diverse opdrachtgevers die landelijk werkzaam zijn, heeft ITR de afgelopen jaren veel mooie projecten afgerond in het midden en westen van het land. “Het sloop er langzaam een beetje in”, zo verduidelijkt bedrijfsleider Sjoerd Overmars. “Van oudsher is dat zo gegroeid. We haakten jaren geleden aan bij diverse ontwikkelaars die veel met aannemers in de Randstad werkten. En ja, als je een klik hebt met elkaar en samen mooie klussen kan doen, blijf je elkaar natuurlijk opzoeken.” Installatie Techniek Raalte werkte bijvoorbeeld mee aan grote kantoren op de Zuidas en is momenteel bezig met een groot woningbouwtraject op het NDSM-terrein. “Tegen zulke uitdagingen met mooie techniek zeggen we zeker geen nee, want hoe technisch complexer, hoe interessanter. Deze klussen willen we ook absoluut blijven doen, maar toch zijn we wel aan het kijken of we wat meer kunnen uitbreiden naar regionale projecten. Die afwisseling vinden we mooi.”

Zo werkt ITR momenteel samen met bouwbedrijf Meijer en Assink Weustink aan de nieuwbouw van woonzorgcentrum ZGR Stevenskamp in Heeten. “In dit soort projecten kunnen we ons ei helemaal kwijt”, zo legt Sjoerd uit. “We zijn graag van begin tot eind betrokken, want dan kunnen we echt onze eigen ideeën meebrengen. We zetten een eisenpakket om naar een installatie die goed aansluit bij wat de gebruiker wil. Vervolgens blijven we graag aangehaakt voor het onderhoud op lange termijn. Wij weten wat we gemaakt hebben, hoe het in elkaar zit en dat willen we natuurlijk ook zo goed mogelijk onderhouden. We doen nu bijvoorbeeld nog steeds het onderhoud voor een school. Dit project hebben járen geleden opgeleverd. Zo zien we dat graag.”

Uitdagingen

Een ander bijzonder project dat ITR in de regio heeft mogen oppakken, was in het stadion van PEC Zwolle. De club kwam namelijk via de VDK Groep bij Installatie Techniek Raalte terecht met de vraag of ze ook veldverwarming konden aanleggen. “Nou, dat hadden we nog nooit gedaan, maar die uitdaging gingen we natuurlijk graag aan! Toen het in de winter ging sneeuwen en andere velden onbespeelbaar waren, maar het veld in Zwolle nog helemaal groen was, begonnen wij natuurlijk te glimmen”, zo vertelt Sjoerd trots. “En weet je: dit soort opdrachten hebben ons ook wel weer doen beseffen dat het heel bijzonder is om hier in de buurt klussen te doen. Omdat het regionaal is, heb je er toch een ander gevoel bij. Je wordt er vaker door je omgeving op aangesproken en doordat je zelf ook regelmatig langs de verschillende projecten rijdt, spreekt het toch veel meer tot de verbeelding. Daarnaast vinden we het ook gewoon heel belangrijk om hier in onze eigen regio ons steentje bij te dragen.”

Zelf draagt Sjoerd al 25 jaar zijn steentje bij, want afgelopen maand vierde hij zijn zilveren jubileum. “Ja, de tijd gaat hard”, lacht hij. “Ik kwam hier als 17-jarige binnen en toen dacht ik dat ik hier hooguit een jaartje zou werken. Tenzij ik hier de uitdaging zou houden. Nou, dat is gelukt. Ik begon als hulpmonteur en hield me vervolgens bezig met hele diverse grotere projecten. Toen de VDK Groep ons vier jaar geleden overnam, werd ik gevraagd of ik de kar hier wilde trekken. Voor mij natuurlijk een prachtige kans.”

Inmiddels heeft het bedrijf alles bij elkaar – dat is dus inclusief Elektrotechniek Raalte – 65 mensen in vaste dienst. Een flinke groep, maar het is een hecht clubje collega’s, zo benadrukt Sjoerd. “Er zijn er al een flink aantal 12,5 jaar of zelfs 25 jaar in dienst zijn. Dat zegt denk ik alles over ons bedrijf en daar ben ik ook hartstikke trots op. Ons geheim? We proberen onze mensen in hun kracht te zetten door ze op de goede plek te laten werken. Dat kunnen ze het beste, doen ze met het meeste plezier én houden ze het langste vol. De één werkt graag aan een groot, landelijk project, de ander geniet het meest van een regionale klus. Daar proberen we dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden. We doen het echt met elkaar en dat blijven we ook doen.”

Installatie Techniek Raalte
Boeierstraat 7
Raalte
0572 – 353 225
www.installatietechniekraalte.nl

Delen:

Deel dit artikel!