Zomerse actie met winterse knipoog geeft kleur aan commerciële samenwerking

ProWork Salland en Blijkaartje brengen Salland al vroeg in kerstsfeer

Als particulier ga je net na Sinterklaas misschien een beetje nadenken over Kerstmis. Als ondernemer werkt dat natuurlijk heel anders. Dan moet je snel na Stöppelhaene aan de slag met het kerstpakket voor het personeel. Wordt het dit jaar een doos met handige boodschappen, een bijzonder cadeau of misschien wel een combinatie van de twee? En wat als je het personeel nog extra wil bedanken met een warme, persoonlijke eindejaarskaart? 

Maar ja, we weten allemaal hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ondernemers zijn altijd druk en komen er op hun manier niet aan toe. Dus, je moet ze gewoon even wakker schudden. Dat is nu precies wat Erna Koolhof (Blijkaartje) en Tino Nijland (ProWork Salland) eind augustus hebben gedaan met een even briljante als ludieke actie. “Kerst begint steeds vroeger”, zeggen ze lachend.

Mocht je het hebben gemist, de twee ondernemers lieten zich eerst gewillig op de gevoelige plaat vastleggen. In een zomerse setting met strand, strandstoelen en met een tropische cocktail in de hand. Ook aanwezig een kerstboom zonder naalden, kerstpolo’s en de onvermijdelijke kerstmuts. De Italiaan Antonio Vivaldi heeft dit beeld ongetwijfeld voor ogen gehad toen hij zijn meesterwerk over de vier seizoenen componeerde…

De fotoshoot was een voorbode voor allerlei leuke berichten op de social mediakanalen en een Tour de Kerst die langs allerlei ondernemers voerde. Daarbij werd een kerstkaart en klein kerstpakket overhandigd. Het rondje Salland begon in het gemeentehuis van Raalte. “Dat leek ons wel toepasselijk. De gemeente roept vaak dat er meer samenwerking moet komen om Salland sterk te maken. Burgemeester Dadema kon de actie dan ook zeker waarderen.”

Nieuwe date

Voor de geboorte van de samenwerking moeten we terug naar kerst 2020. Negen maanden na de eerste lockdown was de behoefte aan een leuke attentie en een persoonlijke boodschap misschien wel groter dan ooit. “Normaal gooiden wij de kerstcatalogus om de deur, maar nu was het toch goed om Salland een beetje op te schudden”, aldus Tino die eind vorig jaar ook al meer verzoeken kreeg voor kaartjes bij de kerstpakketten. Voor Blijkaartje was het op dat moment geen corebusiness maar wel een welkome afwisseling. “Toen hebben we meteen al afgesproken dat we hier in de zomer van 2021 iets mee moesten doen.”

De zomerse actie met een winterse knipoog zorgde er voor dat ProWork Salland nog meer en eerder in beeld is als hét adres waar je wordt ontzorgd met custom made kerstpakketten vanaf 50 stuks. En dat Blijkaartje gratis een prachtig ontwerp maakt  voor een unieke kerstkaart, zelfs op duurzaam papier of hout. De vormgevers houden dan graag rekening met bedrijfskleuren en logo. “Het is een gemiste kans als je het niet doet”, stelt Erna. De reuring heeft gewerkt, want direct na de Tour de Kerst kwam al een aantal bestellingen binnen. Dus, alle reden om in 2022 op herhaling te gaan. “Er komt zeker een nieuwe date. Daar gaan we begin volgend jaar ons creatieve brein maar eens over breken.”

ProWork Salland
www.proworksalland.nl   


Blijkaartje
www.blijkaartje.nl

Delen:

Deel dit artikel!